ZAHAROVA O OSTAVCI ZBOG SKANDALA GODINE NA ZAPADU: Ista sudbina čeka sve one koji podržavaju nacistički ološ

Novosti online

26. 09. 2023. u 21:26

PORTPAROL Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je skandal sa ovacijama ukrajinskom nacisti u Kanadi, istakavši da je predsednik Donjeg doma kanadskog parlamenta Entoni Rota, koji je podneo ostavku, zapravo „žrtveni jarac“.

ЗАХАРОВА О ОСТАВЦИ ЗБОГ СКАНДАЛА ГОДИНЕ НА ЗАПАДУ: Иста судбина чека све оне који подржавају нацистички олош

Foto: EPA

- Od Rota su napravili 'žrtvenog jarca', spasavajući Trudoa i njegove saradnike među kojima su, da podsetim, i potomci kolaboracionista iz OUN-UPA. Zbog nacističkih pozdrava 'Slava Ukrajini', kojima su dočekivali (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog, niko se nije izvinio - prokomentarisala je Zaharova.

Ona je poručila da „ista neslavna budućnost čeka sve one koji širom sveta podržavaju 'Šumsku braću', 'Galičinu', nacističke parade, pristalice Stepana Bandere i drugi nacistički ološ“.

- Juče su me pitali: zašto fašistički izrodi dožive do 98 godina, a njihove žrtve su umrle tako mlade – gde je tu pravda? Ništa neću reći o pravdi, nije na meni da govorim. Ali mogu da pretpostavim zašto je kolaboracionista doživeo 98. – kako bi čitav njegov ugodan život kakav je vodio poslednjih decenija, lažno oduševljenje rođaka i laži kanadskih vlasti završili u sopstvenoj prljavštini - zaključila je Zaharova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave