NIŠTA OD POVRATKA KUĆI NAKON SAMITA: Trudo i kanadska delegacija ostala u Indiji zbog tehničkog problema na avionu

Tanjug

10. 09. 2023. u 21:44

KANADSKI premijer Džastin Trudo i delegacija te zemlje koja je učestvovala na samitu G20 u Nju Delhiju ostali su danas zaglavljeni u tom gradu zbog tehničkih problema na avionu kojim je trebalo da odlete nazad za Kanadu.

НИШТА ОД ПОВРАТКА КУЋИ НАКОН САМИТА: Трудо и канадска делегација остала у Индији због техничког проблема на авиону

Foto Tanjug/AP

Bilo je previđeno da Trudo, osoblje Vlade i novinari koji putuju sa njim napuste Indiju ranije danas, ali nakon što su uočeni tehnički problemi, ostaje nejasno kada će do toga doći.

U saopštenju Trudoovog kabineta navodi se da avion s oznakom CFC001 Kanadskih oružanih snaga ima tehničkih problema koji ne mogu da budu odmah rešeni.

- Takve stvari ne mogu se rešiti preko noći. Naša delegacija ostaće u Indiji dok se ne naprave alternativni aranžmani - navodi se u saopštenju.

Kanadska delegacija putuje avionima Kraljevskog vazduhoplovstva te zemlje, koje pored najviših državnih zvaničnika koristi i kraljevska porodica. 

Blumberg piše da Trudo i njegov indijski kolega Narednra Modi nisu održali zvanični bilateralni sastanak tokom samita G20, ali da je posle njihovog kratkog i neformalnog susreta, saopšteno da su razgovarali o ''stranom mešanju'' i ''poštovanju vladavine prava''.

BONUS VIDEO: HONG KONG POTOPLjEN - Najveće padavine u poslednjih 140 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave