"PARIZ MOMENTALNO DA SE IZVINI": Rusija besna na Francusku što nije dozvolila novinarima da vide Makrona

Đ. G.

10. 09. 2023. u 17:54

PARIZ mora da se izvini zbog činjenice da ruskim novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju konferenciji za novinare francuskog predsednika Emanuela Makrona, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ПАРИЗ МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ИЗВИНИ: Русија бесна на Француску што није дозволила новинарима да виде Макрона

FOTO: AP/Tanjug

- Danas je glavnoj urednici federalnog informativnog portala Russia News, Ekaterini Nadolskoj, grubo odbijen pristup konferenciji za štampu francuskog predsednika Emanuela Makrona na samitu G20 u Nju Delhiju. Štaviše, Francuzi su pokušali da joj slome telefon -rekla je Zaharova na Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, Rusija ne može i neće da zanemari činjenicu da je „avangarda zapadnih pseudodemokratija” još jednom pokazala primer rasne diskriminacije i kršenja osnovnih principa demokratije.

- Takva politika, prožeta lažima, arogancijom i kompleksom isključivosti, u krajnjoj liniji će delovati protiv svojih zagovornika. To što se dogodilo smatramo i eklatantnom manifestacijom rasizma i agresivnog nacionalizma, jer je incident zasnovan na činu diskriminacije po osnovu nacionalnosti. Zahtevamo izvinjenje Jelisejske palate protiv predstavnika medija - napisala je Zaharova, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)