NAKON EKSPLOZIJE U RUMUNIJI OGLASIO SE PREMIJER: "Proverićemo sve benzinske pumpe u zemlji i zatvoriti prekršioce" (VIDEO)

Đ. G.

27. 08. 2023. u 17:56

RUMUNSKI premijer Marsel Čolaku je nakon eksplozija naredio da se provere sve benzinske pumpe, a koje ne ispunjavaju uslove biće zatvorene na licu mesta.

НАКОН ЕКСПЛОЗИЈЕ У РУМУНИЈИ ОГЛАСИО СЕ ПРЕМИЈЕР: Проверићемо све бензинске пумпе у земљи и затворити прекршиоце (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Nekoliko eksplozija dogodilo se u subotu na benzinskim pumpama u gradu Krevedija, okrug Dimbovica, koji se nalazi 13 kilometara od rumunske prestonice. Prema podacima Inspektorata za vanredne situacije, jedna osoba je poginula, a 57 je povređeno. Generalno tužilaštvo Rumunije otvorilo krivični postupak. Prva osoba koja je umrla bio je čovek koji je doživeo srčani udar i nije imao opekotine.

- Od sutra će sve benzinske stanice u zemlji biti proverene, one koje ne ispunjavaju uslove biće zatvorene na licu mesta. Ako budu potrebne zakonske izmene, brzo ćemo ih doneti putem hitne uredbe - rekao je Čolaku novinarima.

Premijer se u nedelju vratio u Krevediju kako bi se uverio da sve žrtve eksplozije imaju gde da spavaju i da će im se pomoći da obnove svoje kuće.

- Procenićemo štetu i pružiti podršku iz vladinog rezervnog fonda. Želim da bude jasno: platiće svi direktni ili moralni krivci ove tragedije, bez obzira ko su i na kojim pozicijama - dodali su iz kabineta.

Prva eksplozija dogodila se na benzinskoj pumpi u gradu Krevedija oko 19.30 (poklapa se sa moskovskim vremenom). Saobraćaj je obustavljen. Uprkos naporima vatrogasaca, vatra se proširila i na druge rezervoare za gas, pa je usledilo još nekoliko eksplozija. Spasioci su evakuisali više od tri hiljade ljudi iz opasne zone u radijusu od 700 metara. Stvorena je antikrizna ćelija, uključeni su stručnjaci Ministarstva životne sredine koji su upućeni da prate kvalitet vazduha, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: STRAŠNA EKSPLOZIJA U RUMUNIJI - Vatra progutala pumpu - jedna osoba poginula, veliki broj povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?