RUSKA OSVETA LONDONU: Objavljene nove mere protiv Britanije

Tanjug

18. 08. 2023. u 18:37

RUSKO ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je uvelo sankcije protiv ukupno 54 osobe iz Velike Britanije zbog, kako se navodi, agresivne i neprijateljske antiruske politike zvaničnog Londona.

РУСКА ОСВЕТА ЛОНДОНУ: Објављене нове мере против Британије

Foto: Piksabej

Na "stop listi", kako je naziva rusko ministarstvo, našli su se predstavnici političkog establišmenta, pravne i novinarske zajednice.

Među njima je britanska ministarka za kulturu, medije i sport Lusi Frejzer "koja aktivno lobira za međunarodnu sportsku izolaciju Rusije" i zamenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi "koja je zadužena za snabdevanje Ukrajine oružjem", navodi se u saopštenju.

Pored njih dve, sankcionisan je i tužilac Međunarodnog krivičnog suda Karim Kan, koji je učestvovao u izdavanju naloga za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina. Sankcije su uvedene i britanskoj privatnoj vojnoj kompaniji "Prevail Partners", kao i novinarima BBC-a, Gardijana i lista Dejli Telegraf.

- Oni su umešani u širenje lažnih informacija o Rusiji, nastoje da spreče i suzbiju pokušaje objektivnog izveštavanja o događajima u Ukrajini, ali i da da eliminišu znake neslaganja metodama koje je opisao Džordž Orvel u delima '1984' i 'Životinjska farma' - navode iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)