PROTEST NASTAVNIKA I UČENIKA NA FLORIDI: "Nećemo dozvoliti da decu uče da su robovi imali koristi od ropstva"

Tanjug

16. 08. 2023. u 19:26

NA desetine nastavnika, učenika i aktivista učestvovalo je danas u protestnoj šetnji u Majamiju u demonstracijama zbog novih tzv. standarda u proučavanju istorije crnaca na Floridi, koji su naišli na oštre kritike zbog narativa o ropstvu.

ПРОТЕСТ НАСТАВНИКА И УЧЕНИКА НА ФЛОРИДИ: Нећемо дозволити да децу уче да су робови имали користи од ропства

Foto: EPA

Kako prenosi AP, demonstranti su protestovali ispred školskog odbora okruga Majami-Dejd zbog novih standarda nastavnog plana i programa, koji, pored ostalog, zahtevaju od nastavnika da uče đake kako su porobljeni ljudi ''razvijali određene veštine, koje bi se, u nekim slučajevima, mogle primeniti u njihovu ličnu korist''.

Guverner Floride Ron Desantis, više puta branio je novi narativ, uz insistiranje da oni koji ga je kritikuju, uključujući potpredsednicu Kamalu Haris i dva vodeća crna republikanca u Kongresu, namerno pogrešno tumače jednu liniju širokog nastavnog plana i programa.

- Novi standardi koje je smislio Desantis neće se tolerisati u našim školama. Nećemo dozvoliti da našu decu uče da su robovi imali koristi od ropstva. To je laž - rekao je profesor psihologije na Međunarodnom univerzitetu Floride i organizator protesta Marvin Dan.

Prva crna potpredsednica SAD, Kamala Haris, otputovala je prošlog meseca na Floridu i tada je osudila plan i program protiv kojeg demonstranti protestuju, a senator Tim Skot iz Južne Kalorine, jedini crni republikanac u Senatu, takođe je osudio Desantisov potez.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)