"UKRAJINA ĆE MORATI DA SE ODREKNE KIJEVA": Medvedev oštro komentarisao izjavu zvaničnika NATO - "Nek presele prestonicu u Lavov"

Novosti online

15. 08. 2023. u 18:25

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je na svom telegram kanalu komentarisao izjavu Stijana Džensena, šefa kabineta generalnog sekretara NATO, koji je prema pisanju norveškog "Verdes Ganga" rekao da je moguće da Ukrajina preda delove teritorije Rusiji u zamenu za članstvo u zapadnoj alijansi.

УКРАЈИНА ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ КИЈЕВА: Медведев оштро коментарисао изјаву званичника НАТО - Нек преселе престоницу у Лавов

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Nova ideja za Ukrajinu iz kancelarije Severnoatlantske alijanse: Ukrajina može da uđe u NATO ako se odrekne spornih teritorija. I šta? Ideja je zanimljiva. Pitanje je samo da su sve navodno njihove teritorije veoma sporne. A za ulazak u blok ukrajinske vlasti će morati da se odreknu čak i samog Kijeva, prestonice Drevne Rusije. Pa, moraće da presele prestonicu u Lavov - napisao je on.

Džensen je danas rekao, prema pisanju norveškog "Verdens Ganga", da bi Ukrajina mogla da uđe u NATO u zamenu za ustupanje dela teritorije Rusiji.

- Mislim da bi rešenje moglo biti da se Ukrajina odrekne dela teritorije i zauzvrat dobije članstvo u NATO-u - rekao je Džensen, a prenela RIA novosti.

On je naglasio da sada postoje značajni pomaci u pitanju budućeg članstva Ukrajine u Alijansi i da bi ustupanje pojedinih područja Rusiji moglo da postane jedan od mogućih kompromisa.

Džensen je naveo da je unutar NATO već pokrenuto pitanje prenosa teritorija, a prema njegovim rečima, svi su zainteresovani da se sukob u istočnoj Evropi ne ponovi.

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave