„IMAŠ LI FOTOGRAFIJU SA NJIM – SILVIO BERLUSKONI ZAUVEK“: Kod Napulja se u septembru održava ogromna fešta posvećena Kavaljeru

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

01. 08. 2023. u 19:16

„IMAŠ li fotografiju sa njim – Silvio Berluskoni zauvek“ - moto je fešte koja će se održati u Pestumu, antičkom gradu pod zaštitom Uneska, južno od Napulja, 29. septembra. Tog dana bi Silvio Berluskoni da je živ napunio 87 godina.

„ИМАШ ЛИ ФОТОГРАФИЈУ СА ЊИМ – СИЛВИО БЕРЛУСКОНИ ЗАУВЕК“: Код Напуља се у септембру одржава огромна фешта посвећена Каваљеру

Foto Profimedia

Biće „Berluskoni Day“ neka vrsta velikog praznika 29. i 30. septembra, kada će se okupiti prijatelji, političari, ličnosti iz sveta sporta, spaktakla, navijači, poklonici ličnosti Kavaljera. Do tada će biti sakupljene fotografije i razne vrste svedočanstava i izložene u mauzoleju posvećenom njemu, decenijama njegovog života. Biće tu predmeti koji će ga „učiniti besmrtnim, oni posle 1994. kada je ušao u politiku, ali i iz perioda pre 1994. godine“.

Čega će sve biti u tom Mauzoleju u Pestumu? Foto sa majstorom pice, sa čuvarom parkinga, sa uličnim sviračem, sa gospodinom i seljakom, sa čuvarom plaže, sa prodavcima na plaži, sa radnikom, sa detetom, danas odraslim pa će se prepoznati, sa mašinovođom, sa navijačem njegovog tima, timova, "Milan" i "Monca", koji su postali njegova sportska ikona – hiljade Italijana koji su pozirali sa Berluskonijem.

Pozvani su svi građani sveta - ko ima sklupture, slike, umetnička dela sa njegovim likom ili njegova pisma ili ceduljice, potpise, njegove posvete, kako bi se pokazalo da je imao veliki specifičan i neizbrisiv politički uticaj u Italiji, drugačiju od onog kako su ga opisivali protivnici. Na proslavi posvećenoj njemu učestvuju njegova familija i Medijaset - televizija koju je on stvorio .

Poslednjeg dana biće otkriven ogromni mural sa simbolom partije „Forca Italija“ koju je on stvorio, preko koje je i lansirana ova inicijativa „Imaš li jednu fotografiju sa Silviom Berluskonijem“. Ali mauzolej i proslava posvećeni njemu, sa dragocenom zaostavštinom vezanom za njegovo ime, nisu samo potez da se ovekoveči njegova ličnost već i politički potez.

Jer, dogodilo se nešto gotovo neverovatno. Pre godinu dana Forca Italija imala je 6.000 registrovanih partijskih knjižica, sada se stiglo do 11.000, a mnogi zahtevi pristigli posle njegove smrti 12 juna još nisu registrovani, a samo u Rimu stiglo se do 3.000.

Prvi derbi posvećen Kavaljeru „Trofej Silvio Berlsukoni“ između njegovih nekadašnjih timova Milan i Monca održava se 5. avgusta. Sva mesta su već rasprodata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu