OTAC POGINUO, ĆERKA KRITIČNO: Vetar ih odbacio 50 metara - tragedija u akva-parku u Francuskoj

Novosti online

31. 07. 2023. u 10:49

OTAC (35) je poginuo, a njegova ćerka (3) je teško povređena u šokantnom incidentu koji se dogodio juče u akva-parku u Francuskoj, kada je njihov splav na naduvavanje odleteo u vazduh usled naleta jakog vetra koji ga je odbacio oko 50 metara.

ОТАЦ ПОГИНУО, ЋЕРКА КРИТИЧНО: Ветар их одбацио 50 метара - трагедија у аква-парку у Француској

Foto: AP

Tragedija se odigrala u akva-parku "Vonderland" u San-Maksiman-La-Sante-Bum, u južnom francuskom regionu Var, kada su se otac i njegova ćerka vozili splavom dugim 15 metara na jednom od najvećih delova tog akva-parka.

"Vonderland" je nedavno ponovo otvoren nakon radova, ali je oblast bila izložena vremenskim upozorenjima zbog snažnih vetrova, a jedan nalet je podigao splav iz vode i bacio ga preko parka.

Žrtve su sletele oko 50 metara i doživele zastoj srca.

Službe hitne pomoći uspele su da reanimiraju oca i ćerku i prebace ih u bolnicu u Marselju, gde su smešteni na intenzivnu negu.

Nažalost, otac je u nedelju uveče preminuo od zadobijenih povreda, a njegova ćerka je i dalje u kritičnom stanju.

Nakon incidenta, gradonačelnik Alan Dekanis je na društvenim mrežama saopštio da osuđuje nedostatak bezbednosti u parku i odaje počast preminulom.

- U nedelju po podne, kada sam saznao da se dogodila nesreća u parku 'Vonderland' u San Maksimanu, odmah sam izašao na lice mesta - naveo je on.

- Konstrukciju na naduvavanje u kojoj su se nalazili podigao je, a zatim odneo nalet vetra i nasilno izbačen 50 metara dalje. Vatrogasci i drugi spasioci su vrlo brzo stigli na lice mesta, ali je situacija već bila kritična kada su dve žrtve helikopterom prebačene u bolnice u Marselju. Međutim, nadao sam se pozitivnom ishodu i sa velikom tugom sam kasno uveče saznao da tata nije preživeo.

- Kako je akva-park koji je trebalo da donese radost i sreću deci mogao da se pretvori u napravu smrti? Večeras želim da izrazim najiskrenije saučešće majci koja je bila prisutna na licu mesta, koja je pokazala izuzetnu hrabrost, i svim članovima porodice. Sve moje misli su s njima večeras.

Dekanis je dodao da su tužioci otvorili istragu o incidentu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)