RUSKI I KINESKI MORNARI SE VRAĆAJU U BAZE: Završena velika vežba na Pacifiku

Tanjug

23. 07. 2023. u 16:23

ZAJEDNIČKI rusko-kineski mornarički manevri kodnog naziva "Sever. Interakcija 2023" završeni su danas u Japanskom moru, izjavio je portparol ruske Pacifičke flote.

РУСКИ И КИНЕСКИ МОРНАРИ СЕ ВРАЋАЈУ У БАЗЕ: Завршена велика вежба на Пацифику

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Rusko-kineske pomorske vežbe Sever. Interakcija 2023, koje su održane od 20. do 23. jula završene su u Japanskom moru. Po završetku, ruski i kineski ratni brodovi su krenuli ka Vladivostoku - rekao je portparol, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, vežbe su imale za cilj jačanje pomorske saradnje između Rusije i Kine i održavanje stabilnosti i mira u azijsko-pacifičkom regionu.

On je kazao da je izvedeno oko 20 borbenih vežbi, uključujući vežbe gađanja različitih ciljeva.

Rusku mornaricu su u vežbama predstavljali veliki protivpodmornički brodovi Pacifičke flote Admiral Tributs i Admiral Pantejelev, raketne korvete Heroj Ruske Federacije Aldar Cidenžapov i Gremjaščij, kao i pomoćna plovila.

Ruskom mornaričkom radnom grupom rukovodio je komandant Primorske flotile Tihookeanske flote kontraadmiral Valerij Kazakov.

Kinesku mornaricu su u zajedničkim manevrima predstavljali razarači Ćićihar i Guijang, fregate Zaožuang i Rižao i brod za popunu Taihu.

- Pored toga, vežbe su uključivale preko 30 aviona sa obe strane, uključujući protivpodmorničke avione i helikoptere i lovce-presretače - rekao je portparol.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)