OBUSTAVA RADA NA AKROPOLJU ČETIRI SATA DNEVNO: Osoblje na drevnim lokalitetima protestuje zbog uslova rada

Tanjug

19. 07. 2023. u 09:58

OSOBLjE na Akropolju, glavnoj turističkoj atrakciji Grčke, i drugim drevnim lokalitetima u zemlji, od sutra će obustaviti rad četiri sata dnevno u znak protesta zbog uslova rada tokom toplotnog talasa, saopštio je njihov sindikat.

ОБУСТАВА РАДА НА АКРОПОЉУ ЧЕТИРИ САТА ДНЕВНО: Особље на древним локалитетима протестује због услова рада

Foto: Piksabej

Vlasti su od prošlog petka već na tri dana ograničile pristup Akropolju koji je na listi Uneska, ali su mere ukinute u ponedeljak, pošto su temperature pale uoči novog toplotnog talasa koji je predviđen od četvrtka, preneo je britanski list "Gardijan".

- S obzirom na probleme sa kojima smo se suočili poslednjih dana, jednoglasno su donete mere za zaštitu zdravlja osoblja obezbeđenja, kao i posetilaca - saopštio je sindikat PEYFA.

Prema podacima sindikata, temperature su na otvorenom premašile 45 stepeni.

Akropolj, koji poslednjih meseci beleži veliki porast broja posetilaca, regularno je otvoren od 8.00 do 20.00 časova svakog dana, ali će zbog obustave rada biti otvoren do 16.00 časova.

Vlasti su poslednjih dana preduzele mere da pomognu posetiocima da se izbore sa vrućinom, podelivši desetine hiljada flašica vode i postavljanjem suncobrana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!