TALIBANI PODRŽALI UPOTREBU TVITERA: Pohvalili aplikaciju Ilona Maska zbog principa "slobode govora"

Đ.G.

12. 07. 2023. u 07:48

GIGANT društvenih medija Tviter dobio je neočekivanu podršku od talibana, a grupa ih je pohvalila zbog podržavanja principa „slobode govora“ i održavanja njegovog „kredibiliteta“.

ТАЛИБАНИ ПОДРЖАЛИ УПОТРЕБУ ТВИТЕРА: Похвалили апликацију Илона Маска због принципа слободе говора

Talibani na skupu u Moskvi, Foto AP

Malo verovatnu podršku izrazio je u ponedeljak visoki vođa talibana Anas Hakani. Hakani je pohvalio mrežu, navodeći da ima „dve važne prednosti“ u odnosu na druge platforme društvenih medija, uključujući njenog nedavno lansiranog rivala, Threads u vlasništvu Meta.

Konkretno, Tviter održava princip „slobode govora“, kao i svoju „javnu prirodu i kredibilitet“, tvrdi Hakani. Takođe je udario u Metu, osudivši navodno „netolerantnu politiku“ te kompanije i tvrdeći da Tviter ne može biti zamenjen „drugim platformama“ u potpunosti.

Talibani sve više koriste društvene medije, i pre, ali posebno nakon njihovog preuzimanja Avganistana 2021. godine, pri čemu je Tviter očigledno postao njihov javni medij za komunikaciju. Potvrda islamističke grupe dolazi nekoliko dana nakon što je Meta Marka Zakerberga pokrenula Threads, potpuno novi servis za mikroblogovanje koji je već privukao preko 100 miliona korisnika.

Lansiranje je poremećeno višestrukim skandalima, a vlasnik Tvitera Ilon Mask optužio je Metu za „sistematsko, namerno i protivzakonito prisvajanje“ intelektualne svojine Tvitera i zapretio da će ga tužiti - preneo je RT.

BONUS VIDEO: SAD - Svemirska turistička raketa Blue Origin NS-21 kreće ka zvezdama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!