VOJSKA SIRIJE POTVRDILA: PVO presreo i oborio izraelske rakete koje su lansirane na brojne ciljeve

Tanjug

02. 07. 2023. u 09:28

SIRIJA je saopštila danas da je njena PVO presrela i oborila izraelske rakete, koje su lansirane na brojne ciljeve širom centralnih delova zemlje, preneli su državni mediji.

ВОЈСКА СИРИЈЕ ПОТВРДИЛА: ПВО пресрео и оборио израелске ракете које су лансиране на бројне циљеве

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

U saopštenju sirijske vojske navodi se da su projektili preleteli delove glavnog grada Libana Bejruta i pogodili lokacije u blizini grada Homsa, što je rezultiralo samo materijalnom štetom, ali izveštač Rojtersa nije uspeo da dobije potvrdu ovih izveštaja.

Portparol izraelske vojske potvrdio je da su izraelski ratni avioni napali sirijsku PVO bateriju, iz koje je jedna protivvazdušna raketa lansirana prema Izraelu.

Izaelska ratna avijacija je napadala i druge vojne ciljeve u tom području, a nije bilo prijavljenih ljudskih žrtava, izjavio je portparol izraelske vojske Avičaj Adre.

Izrael je poslednjih meseci pojačao udare na sirijske aerodrome i vazduhoplovne baze, kako bi se ometale sve veće isporuke oružja iz Irana namenjene saveznicima u Siriji i Libanu, uključujući i libanski Hezbolah.

Izraelski udari su deo sukoba niskog intenziteta koji se vodi godinama, sa ciljem usporavanja rastućeg uticaja Irana u Siriji, ukazuju izraelski vojni eksperti.

BONUS VIDEO: 

ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!