ZAHAROVA UPOZORILA MOLDAVIJU: Ne sprovodite politiku koja odgovara Zapadu, već vama

Novosti online

28. 06. 2023. u 12:07

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je danas Moldaviju da prestane da sprovodi politiku koja odgovara Zapadu i da se rukovodi politikom koja bi bila u interesu njenih građana.

ЗАХАРОВА УПОЗОРИЛА МОЛДАВИЈУ: Не спроводите политику која одговара Западу, већ вама

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Ona je na ovaj način prokomentarisala poziv vlasti u Kišinjevu da Rusija smanji broj svojih diplomatskih predstavnika na teritoriji Moldavije. 

Rusija danas upozorava da Moskva i Kišinjev prethodno nisu postigli nikakav dogovor o tome koliko diplomata dve zemlje mogu imati jedna u drugoj, te da njihov broj zavisi od trenutnih uslova i situacije, kao i konkretnih potreba diplomatskih predstavništava, navela je Zaharova.

- Narode Rusije i Moldavije povezuje bogata zajednička istorija i kultura, aktivna saradnja u ekonomskoj i humanitarnoj sferi i bliski lični kontakti među ljudima. U Moldaviji živi više od 200.000 ruskih državljana, a moldavska dijaspora u Rusiji broji oko pola miliona ljudi. Ruska strana je zainteresovana za proširenje i jačanje ovih veza sa našim prijateljskim moldavskim narodom po principu međusobnog uvažavanja i nemešanja u unutrašnje stvari druge strane. Na osnovu svega ovoga smatramo da je trenutni broj ljudi koji radi u ruskoj ambasadi u Kišinjevu apsolutno opravdan - precizirala je Zaharova.

Moskva dodaje da poslednjim izjavama Kišinjev pokazuje da je zainteresovan da dođe do narušavanja odnosa sa Rusijom, što izaziva sve veće negodovanje kod naroda Moldavije i upozorava da bi Moskva mogla da preduzme slične mere, što ne bi odgovaralo dijaspori Moldavije na teritoriji Rusije.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)