„NJIHOVI ŽIVOTI SU IZGUBLJENI" Oglasila se kompanija vlasnik nestale podmornice - Da li je ovo uzrok tragedije?

Novosti onlajn

22. 06. 2023. u 21:58

KOMPANIJA „Oušn gejt“ objavila je da su „nažalost izgubljeni životi ljudi“ koji su bili u njihovoj podmornici, nestaloj u Atlantskom okeanu.

„ЊИХОВИ ЖИВОТИ СУ ИЗГУБЉЕНИ Огласила се компанија власник нестале подморнице - Да ли је ово узрок трагедије?

Foto: ACTION AVIATION VIA AP / TANJUG/AP

Kako je saopšteno iz te kompanije, veruje se da su njihov generalni direktor Stokton Raš, Šahzada Davud, njegov sin Sulejman Davud, Hamiš Hardin i Pol Anri Nargole preminuli u podmornici kojom su išli u istraživanje ostataka potopljenog broda "Titanik".

-Ti ljudi bili su pravi istraživači koji su delili duh avanturizma i duboku strast za istraživanje i očuvanje svetskih okeana. Naša srca su sa tih pet duša i sa svim članovima njihovih porodica tokom ovog tragičnog trenutka. Žalimo za gubitkom života i sreće koju su oni donosili svima koji su ih poznavali - saopšteno je iz te kompanije.

Kontraadmiral Džon Maudžer iz Obalske straže SAD rekao je da su podvodni dronovi otkrili rep podmornice „Titan“ na udaljenosti od oko 500 metara od prednjeg dela olupine „Titanika“ na morskom dnu.

Foto: ACTION AVIATION VIA AP / TANJUG/AP

- Ostaci se poklapaju sa mogućnošću da je došlo do katastrofalnog gubitka pritiska u podmornici. Po ovom saznanju, odmah smo obavestili porodice u ime Obalske straže SAD. Izražavam najdublje saučešće porodicama - rekao je on na konferenciji za štampu.

Podmornica „Titan“ kompanije „Oušn gejt“, koja je prevozila turiste da vide olupinu Titanika, nestala je u nedelju u Atlantskom okeanu. Potraga je trajala danima. U podmornici su se nalazili britanski milijarder Hamiš Harding, francuski operater podmornice Pol Anri Nargelet, izvršni direktor kompanije „Oušn gejt“ Stokton Raš, najbogatiji Pakistanac Šahzada Davud i njegov tek punoletni sin Sulejman Davud, prenosi Sputnjik. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)