Oštar odgovor Medvedeva: "Više oružja za Kijev povećava verovatnoću nuklearne apokalipse"

Novosti online

23. 05. 2023. u 13:38

ŠTO destruktivnije bude oružje koje se isporučuje Kijevu, to je verovatniji scenario nuklearne apokalipse, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Оштар одговор Медведева: Више оружја за Кијев повећава вероватноћу нуклеарне апокалипсе

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Sva dejstva koja imaju za cilj jačanje vojne komponente kijevskog režima na kraju vode samo jednom – povećanju broja žrtava i produženju vojnog sukoba - rekao je Medvedev na konferenciji za novinare u Laosu komentarišući isporuke lovaca F-16 Kijevu.

- Jer, što više oružja bude isporučeno, to će svet biti u većoj opasnosti, a što to oružje bude razornije, to je verovatniji scenario onoga što se obično naziva nuklearna apokalipsa - naglasio je on.

Ranije je list „Politiko“, pozivajući se na izvor iz Pentagona, pisao da se američko Ministarstvo odbrane ne protivi mogućoj isporuci lovaca F-16 Ukrajini od strane drugih zemalja. Istovremeno, prema navodima izvora, takva odluka o predaji lovaca još nije doneta, a Pentagon je više puta dovodio u pitanje potrebu Ukrajine za njima u trenutnoj fazi sukoba. Ukrajina se, kako je objavio list, pozivajući se na savetnika ukrajinskog ministra odbrane Jurija Saka, nada da će od Zapada dobiti do 50 lovaca F-16, a ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski želi da tema borbenih aviona bude u centru pažnje na samitu G7 u Japanu i samitu NATO-a u Litvaniji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SPREMNI ZA EVAKUACIJU - Budi se vulkan Popokatepetl

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju