BELOG DANA VIDETI NEĆE: Američki špijun dobio doživotnu u Kini

Novosti online

15. 05. 2023. u 16:02

KINA je osudila 78-godišnjeg američkog državljanina Džona Šing Van Leunga, koji ima stalni boravak u Hong Kongu, na doživotni zatvor zbog špijunaže, ali detalji o samom suđenju nisu objavljeni, prenosi Asošiejted pres.

БЕЛОГ ДАНА ВИДЕТИ НЕЋЕ: Амерички шпијун добио доживотну у Кини

Foto Tanjug/AP

Leunga je priveo biro kineske kontraobaveštajne službe u jugoistočnom gradu Sudžou, 15. aprila 2021.

Odnosi između Vašingtona i Pekinga su na najnižem nivou u poslednjih nekoliko decenija, pre svega zbog spora oko Tajvana, što se, kako primećuje "Vašington post", dešava u trenutku kada američki predsednik Džo Bajden putuje u Hirošimu na samit G7, nakon čega bi trebalo da usledi njegova poseta Papui Novoj Gvineji.

Vlada Hong Konga, bivše britanske kolonije koja se vratila pod kontrolu Pekinga 1997. godine, nije se oglasila ovim povodom.

Komunistička partija je u poslednje vreme, tvrdi "Vašington post", pokrenula kampanju protiv inostranog mešanja, što se poklapa sa solidarisanjem Pekinga sa Rusijom i optužbama upućenim Zapadu da je isprovocirao rat u Ukrajini.

Leung je, kako prenose kineski mediji, kažnjen i doživotnim gubitkom građanskih prava, kao i konfiskacijom imovine od 500.000 juana (oko 71.800 dolara).

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (2)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici