"SIGURAN SAM DA ĆU SA PORODICOM OPET BITI ZAJEDNO": Fricl, koji je ćerku držao zatočenom i napravio joj sedmoro dece, oglasio se iz zatvora

Novosti online

11. 05. 2023. u 14:11

SEKSUALNI prestupnik Jozef Fricl (87) govorio je prvi put o svom snu o slobodi i u intervjuu rekao kako misli da će mu porodica "oprostiti" zločine i veruje da će ponovo biti "ujedinjen" sa njom.

СИГУРАН САМ ДА ЋУ СА ПОРОДИЦОМ ОПЕТ БИТИ ЗАЈЕДНО: Фрицл, који је ћерку држао заточеном и направио јој седморо деце, огласио се из затвора

Foto: Profimedia

Fricl je za The Sun rekao da "uvek misli" na svoju porodicu.

U šokantnom intervjuu iza rešetaka, austrijski silovatelj je rekao da želi da živi 130 godina.

Istakao je kako svakog dana vežba da bi bio fit kad ga puste na slobodu i ponovo se spoji sa porodicom koju je krio 24 godine.

Fricl je osuđen na doživotni zatvor 2009. godine nakon što je optužen za silovanje, porobljavanje i ubistvo zato što je držao ćerku zaključanom i silovao je tokom 24 godine u Austriji.

Fricl je svoju ćerku Elizabet držao zaključanu u ćeliji u porodičnoj kući u Amštetenu, silovao je i dobio sedmoro dece sa njom.

Jedna beba umrla je 1996. godine jer je Fricl odbio da joj omogući medicinsku pomoć. Troje dece je ostalo u ćeliji, dok je Fricl preostalo troje odgajao sa svojom ženom Rouzmari (84). Ona se razvela od njega kada je saznala za užasne zločine.

On takođe veruje da ima više vanbračne dece u inostranstvu nakon što je odlazio na strana poslovna putovanja.

Iz austrijskog zatvora u Kremsu, Fricl se oglasio za San preko svog advokata.

- Puno mi nedostaje porodica. Uvek mislim na njih i koliko bih voleo da vidim svoje unuke. Siguran sam da ćemo jednog dana opet biti zajedno i mislim da će mi oprostiti ono što sam uradio - rekao je Fricl u saopštenju.

Dodao je da mu je veoma žao zbog onog što je uradio i da žali zbog svojih zločina.

Opisujući svoj strogi plan ishrane i vežbanja, rekao je da svaki dan počinje sa kafom.

- Ovo moram da imam da bih se pravilno probudio, a zatim brzo sledi šolja vrućeg kakaoa. Nakon toga pijem čaj, i pojedem tri jajeta, parče tosta sa šunkom i kobasicu i sir. Uzimam i vitamin C, kao i magnezijum i cink - rekao je on.

Foto: Profimedia

Fricl, za kojeg se veruje da boluje od demencije, rekao je da pije i puno vode tokom dana.

- Nedavno sam pročitao da je naučno dokazano da ljudska bića mogu da dožive 150 godina ukoliko se pravilno hrane i vežbaju. Ja želim da živim 130 godina, to je moj plan - rekao je on.

Otkrio je da želi da se pomiri sa bivšom ženom, i tvrdi da su još uvek u braku uprkos tome što su se razveli pre 11 godina.

Bečki medij Heute piše da je Fricl rekao da "razume zašto ljudi žele da umre u zatvoru".

- Ali želim da jednog dana iskusim slobodu. Nikada se nisam plašio umiranja - dodao je on.

On navodno ne šeta dvorištem u zatvoru jer postoji nekoliko zatvorenika koji čekaju da ga prebiju.

U junu 2022. godine sud je presudio da Fricl mora da ostane u zatvoru visoke bezbednosti nakon što je sudija otkrio planove da ga prebace u blaži zatvor.

Njegov slučaj privukao je svetsku pažnju 2008. godine kada je Elizabet rekla policiji da ju je nasilni otac godinama držao u zarobljeništvu.

On je ćerku Elizabet namamio u ćeliju porodične kuće 1984. godine, kada je imala 18.

Svojoj ženi Rouzmari rekao je da je Elizabet pobegla i pridružila se kultu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo