PORUKA IZ PEKINGA: Odnosi Rusije i Kine prevazišli zastarele modele iz doba Hladnog rata

Novosti onlajn

08. 05. 2023. u 15:00

ODNOSI Rusije i Kine su superiorniji od zastarelih modela kao što su igra na sve ili ništa ili blokovsko suprotstavljanje, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang.

ПОРУКА ИЗ ПЕКИНГА: Односи Русије и Кине превазишли застареле моделе из доба Хладног рата

Foto: Profimedia

- Rusko-kineski odnosi su superiorniji u poređenju s takvim zastarelim modelima, kakvi su igra na sve ili ništa i blokovska konfrontacija - rekao je Ćin Gang u intervjuu za saudijski list „Asharq Al-Awsat“, koji je objavljen na sajtu Ministarstva inostranih poslova Kine.

Kineski diplomata je istakao da Rusija i Kina nastavljaju da rade na sveobuhvatnom partnerstvu i da doprinose izgradnji višepolarnog sveta i demokratizaciji međunarodnih odnosa.

- Rusija i Kina nastavljaju da rade na unapređivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva u novoj epohi, da podržavaju međunarodni sistem u čijem su centru Ujedinjene nacije, kao i međunarodni poredak koji je zasnovan na međunarodnom pravu - naglasio je Ćin Gang.

Šef kineske diplomatije je, takođe, napomenuo da odnosi dve zemlje „ne predstavljaju pretnju drugim državama, nisu podložni mešanju i provokacijama trećih strana, odražavaju ispravan pravac u skladu s vremenom i istorijskim razvojem“.

Prema njegovim rečima, rusko-kineski odnosi su uspeli da izdrže razna iskušenja zbog činjenice da su zemlje našle put do strateškog međusobnog poverenja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

DRONOVI IZNAD KREMLjA: Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)