PRESELO IM LETOVANJE U GRČKOJ: Turista u sobi primetio nešto čudno, a kad je video o čemu se radi - odmah je pozvao policiju

Novosti online

05. 05. 2023. u 22:20

ŽRTVE nelegalnog snimanja u hotelu na Halkidikiju, u koji je vlasnik postavio skrivene kamere u sobama, otkrivaju detalje slučaja i najavljuju tužbe za visoke naknade.

ПРЕСЕЛО ИМ ЛЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ: Туриста у соби приметио нешто чудно, а кад је видео о чему се ради - одмах је позвао полицију

Foto M. Anđela

Muškarac koji je prošlog leta odseo u hotelu sa svojom porodicom govorio je o šoku koji je osetio kada je saznao da su intimni trenuci njegove porodice možda snimljeni bez njegovog znanja ili saglasnosti. Opisuje kako je detetu menjao pelene i kako je dete dugo bilo golo u sobi, da bi devet meseci kasnije saznao da skrivena kamera sve snima.

Pored kreveta u hotelskoj sobi pronađen je crni uređaj koji je ličio na punjač za mobilni telefon sa USB ulazom, koji je snimao njihove privatne trenutke. Hotel je imao ukupno šest skrivenih kamera koje su snimale slike i zvuk u hotelskim sobama.

Turista je grčkim medijima rekao da je u početku bio oduševljen hotelom koji je imao sve pogodnosti hotela sa pet zvezdica, ali po razumnoj ceni, i čak je čestitao vlasniku.

Skandal je otkriven kada je bračni par koji je odseo u hotelu podneo prijavu policiji u Solunu, koja je započela istragu. Mladi par je u hotelu boravio krajem septembra prošle godine, besplatno, zbog nagrade vlasnika za saradnju sa hotelom prošlog leta. Ali suprug, po zanimanju električar, otkrio je skrivenu kameru u njihovoj sobi i prijavio je policiji. Par je izvestio da kamera neprestano snima slike i zvuk, aktivirajući se na njihove pokrete, prenose mediji.

Skandal je izazvao zabrinutost za privatnost i podvukao potrebu za strožim propisima za zaštitu prava gostiju u hotelima i drugim ustanovama.

U istrazi je utvrđeno da je 34-godišnji vlasnik hotela tajno snimio ukupno 27 osoba, turista iz Grčke i inostranstva, od kojih je policija do sada razgovarala sa 13 oštećenih, koji najavljuju tužbe za velike štete. Grčki tužioci pokušavaju da dođu do drugih ljudi koji su boravili u hotelu prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave