POSLE "EKSPLOZIJE" BESA ŠEFA VAGNERA OGLASIO SE KADIROV: Spreman da izda naredbu "Ahmatovcima", tiče se Bahmuta

Novosti online

05. 05. 2023. u 19:38

JEDINICE specijalnih snaga "Ahmat" spremne su da zauzmu položaje Vagnera u Bahmutu, napisao je u petak na svom Telegram kanalu lider Čečenije Ramzan Kadirov.

ПОСЛЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ БЕСА ШЕФА ВАГНЕРА ОГЛАСИО СЕ КАДИРОВ: Спреман да изда наредбу Ахматовцима, тиче се Бахмута

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je na taj način prokomentarisao izjavu osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina o planovima jedinice da prepusti položaje u gradu trupama Ministarstva odbrane Rusije.

- Da, ako stariji brat Prigožin i Vagner odu, onda će Generalštab izgubiti iskusnu borbenu jedinicu, a mlađi brat Kadirov i Ahmat će zauzeti njegovo mesto u Artemovsku (ruski naziv za Bahmut). Ako je scenario i dalje ovakav, onda su naši borci već spremni da napreduju i zauzmu grad. Ali bih voleo da zauzmemo preostala dva kilometra grada ne po cenu života vojnika, već kao rezultat međusobnog razumevanja, podrške, odlučnosti komande i boraca da ispune naređenje - napisao je Kadirov.

Šef Čečenije je istakao da smatra pogrešnim prikazivati tela mrtvih drugova, što je Prigožin uradio juče, kada je na taj način skretao pažnju svojih pratilaca na Telegramu zbog nedostatka artiljerijske municije.

Kadirov je pozvao sve strane da se sastanu na licu mesta i reše nesporazume zarad zajedničke pobede.

- Interesi države i bezbednost zemlje moraju biti na prvom mestu. A kada se SVO završi, želeo bih da svi mi, svaki borac, svaki komandant, svaki ruski patriota budemo pobednici. Zajedno - dodao je Kadirov.

Ranije je Prigožin rekao da će do 9. maja jedinice Vagnera ostati na pozicijama u Bahmutu, a zatim "otići u pozadinske logore" kako bi tamo "lizale rane" i spasile ljudstvo od gubitaka. Žalio se na nedostatak municije za Vagner, za šta je direktno optužio ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika generalštaba Valerija Gerasimova.

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve bespilotne letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest