POSLE PROZIVKI PRIGOŽINA, ŠOJGU IZDAO NAREĐENJE: Sukob u vojnom vrhu Rusije, ministar odbrane doneo odluku

Novosti online

05. 05. 2023. u 16:07

MINISTAR unutrašnjih poslova Ruske Federacije Sergej Šojgu naložio je danas da se pod posebnom kontrolom drži snabdevanje trupa na frontu u Ukrajini. To je prvo pojavljivanje Šojgua od sinoćnih optužbi koje je na njegov račun izneo osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin.

ПОСЛЕ ПРОЗИВКИ ПРИГОЖИНА, ШОЈГУ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Сукоб у војном врху Русије, министар одбране донео одлуку

Foto: Profimedia/Jutjub/The Telegraph

Ruski ministar odbrane u Južnom vojnom okrugu izvršio je proveru spremnosti za izvršavanje zadataka vezanih za vojnu opremu i naoružanje upućeno jedinicama Oružanih snaga Rusije u Ukrajini.

- Načelnik ruskog vojnog resora je general-pukovniku A. Kuzmenkovu postavio zadatak da drži pod posebnom kontrolom pitanja neprekidnog i ritmičnog snabdevanja trupa u oblastima specijalne vojne operacije svim potrebnim naoružanjem i vojnom opremom - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Prigožin je sinoć objavio snimak tela pripadnika Vagnera koji su poginuli u Bahmutu, i u neuobičajeno oštrom obraćanju, uz psovke, optužio Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova da opstruiraju borce Vagnera, zato što im ne šalju artiljerijsku municiju.

On je najavio povlačenje snaga Vagnera iz Bahmuta do 10. maja.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov nije komentarisao izjavu osnivača grupe Vagner Jevgenija Prigožina.

- Da, naravno, videli smo to u medijima, ali ne mogu da komentarišem, jer se tiče toka specijalne vojne operacije - odgovorio je Peskov na pitanje da li je Kremlj upoznat sa Prigožinovom izjavom da će povući snage iz Bahmuta.

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve bespilotne letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije