OGLASILA SE BELA KUĆA: Zasad bez odluke o evakuaciji američkih diplomata iz Sudana

Tanjug

21. 04. 2023. u 19:21

ZASAD nije doneta odluka o evakuaciji američkog diplomatskog osoblja iz Sudana, ali SAD su spremne za takvu opciju ukoliko bude potrebno, saopšteno je danas iz Bele kuće.

ОГЛАСИЛА СЕ БЕЛА КУЋА: Засад без одлуке о евакуацији америчких дипломата из Судана

FOTO: AP/Tanjug

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da svi američki državljani u Sudanu moraju sami da se pobrinu da ostanu na bezbednom, dok traju sukobi između vojske i paravojne Snage za brzu podršku (RSF), preneo je Rojters.

On je rekao da je predsednik Džozef Bajden ranije ove nedelje odobrio plan da povuče američke snage iz obližnjih zemalja u slučaju da bude potrebno da pomognu u evakuaciji američkih diplomata.

- Jednostavno, razmatramo opcije okolnih snaga u slučaju da bude potrebna njihova intervencija. Ali, želim da naglasim još jednom... nije doneta odluka da se krene sa bilo kakvim planom evakuacije u ovom trentuku - rekao je Kirbi novinarima.

On je istakao da je situacija u Kartumu ostala napeta i da zaraćene snage nisu uspele da se drže primirja koje je dogovoreno.

- Fokusirani smo sada na situaciju u kojoj smo. Želimo da naše osoblje bude bezbedno u američkoj ambasadi - naveo je Kirbi.

 

BONUS VIDEO:

BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)