KAMERE ZABELEŽILE UBISTVO BIVŠEG POSLANIKA U INDIJI: Preko obezbeđenja atentatori izvršili dvostruko krvoproliće (VIDEO)

Đ.G.

17. 04. 2023. u 10:09

BIVŠI poslanik u indijskom parlamentu, osuđen za otmicu, ubijen je zajedno sa svojim bratom dok ih je policija pratila na lekarski pregled u ubistvu koje je u subotu uhvatila televizija uživo.

КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ УБИСТВО БИВШЕГ ПОСЛАНИКА У ИНДИЈИ: Преко обезбеђења атентатори извршили двоструко крвопролиће (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ Guardian News

Dramatični snimci ubijenih muškaraca objavljeni su na kanalima i društvenim mrežama. Vidi se kako naoružani muškarac poseže preko ramena policije kako bi uperio pištolj u slepoočnicu bivšeg poslanika Atika Ahmeda, čiji je turban oduvan.

Njegov brat Ašraf Ahmed je upucan i dve žrtve su umrle za nekoliko minuta, dok je policija brzo privela trojicu muškaraca osumnjičenih da su izvršili ubistvo.

Medijski izveštaji kažu da su se napadači predstavljali kao novinari. Jedan se predao odmah nakon pucnjave, dok su policajci pokorili drugu dvojicu osumnjičenih.

Bili su među gomilom koja se okupila dok su dvojica braće, navodno vodeći u lokalnoj kriminalnoj organizaciji, dovođeni, sa lisicama na rukama, iz bolnice Prajagraj grada u severnoj državi Utar Pradeš u subotu uveče.

Nakon što su izvršili ubistvo, osumnjičeni naoružani ljudi su uzvikivali hinduističke verske pesme.

Tokom napada ranjen je jedan policajac.

U strahu od mogućnosti nasilnih nemira nakon ubistava, vlada Utar Pradeša zabranila je okupljanja više od četiri osobe širom cele države.

- Državna vlada je uvela restriktivne naredbe nakon ubistava Atika Ahmeda i Ašrafa Ahmeda, koji su bili članovi velike mafije umešane u otimanje zemlje i slučajeve ubistava - rekao je visoki policijski zvaničnik.

- Ne želimo da bilo koji oblik protesta dobije zamah - rekao je zvaničnik pod uslovima anonimnosti pošto nije ovlašćen da razgovara sa novinarima.

Državna vlada, koju kontroliše Hindu nacionalistička partija premijera Narendre Modija, naredila je sudsku istragu o ubistvima.

Prošle nedelje policija je ubila sina Atika Ahmeda u gradu Džansi. Bio je tražen u vezi sa slučajem ubistva koji se istražuje kao deo šireg obračuna sa zemaljskom mafijom koja deluje u Utar Pradešu.

Policija u Utar Pradešu ubila je više od 180 osumnjičenih kriminalaca tokom sukoba u proteklih šest godina.

Lider opozicione partije Samajvadi rekao je da je ubistvo njegovog bivšeg člana stranke dok je bio u policijskom pritvoru pokazalo neuspeh vladajuće Bharatia Janata partije da uvede red i zakon u Utar Pradeš.

- Kada neko može da bude ubijen u otvorenoj vatri usred bezbednosnog kordona policije, šta je onda sa bezbednošću opšte javnosti - rekao je Ahileš Jadav, šef opozicione stranke Samajvadi, u tvitu.

(cnn)

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA - Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić