BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Zvanična verzija o curenju dokumenata Pentagona izaziva sumnju

Novosti online

15. 04. 2023. u 13:32

DžEK Tešira, osumnjičeni za otkrivanje dokumenata Pentagona u kojima se opisuje stanje ukrajinske vojske i planovi SAD i NATO da je ojačaju, nije mogao da ima pristup tako poverljivim podacima.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Званична верзија о цурењу докумената Пентагона изазива сумњу

Foto AP

Zvanična verzija Vašingtona o tome izaziva sumnje, rekao je bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Toni Šafer u intervjuu za Jutjub kanal „Džadžing fridom“.

 - To je nemoguće. Da biste imali pristup tako tajnim dokumentima moraju da prođu godine, a taj momak nije živeo dovoljno dugo da bi imao takav status. Ja sam bio poručnik 20 godina i morao sam da prođem specijalne kurseve da bih dobio standardni pristup tajnim dokumentima a radio sam kao operativac koji se bavi borbom protiv terorista. Tako da odlično znam da to ne može biti tako da je taj momak mogao da ima takav pristup - naveo je on.

„Vašington post“ je juče objavio da je Tešira smatrao „mučnim“ borbena dejstva između Rusije i Ukrajine i da je prijateljima želeo da otvori oči o sukobu u Ukrajini.

 - Njegov prijatelj se prisetio da je Tešira počeo da objavljuje tajne materijale na serveru "Diskord" otprilike u februaru 2022. godine, na početku sukoba u Ukrajini koji je smatrao "mučnom" bitkom između dve zemlje koje bi trebalo da imaju više zajedničkog nego onoga što ih deli - piše list.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SNIMAK EKSPLOZIJE: Trenutak kad kafić u Sankt Petersburgu odleće u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024