PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da je situacija u Bahmutu na istoku Ukrajine zaista teška i da će "odgovarajuće odluke" biti donete ako tamošnje ukrajinske trupe budu u riziku da ih opkole ruske snage.

Zeleni Poljanski

05.04.2023. 17:35

Nestankom Ukrajie, što je sve evidentnije, nastaje nova situacije u kojoj ostatak centralne evrope, preuzima ulogu topovskog mesa. Po svemu sudeći sledeća je Poljska, koja je za razliku od Ukrajine, mržnju prema Rusiji negovala vekovima. NATO savez, koji je lažni savez, žrtvovaće Poljsku po principu da svaka članica može da povede rat ukoliko ima za to interesa a da u zom i takvom ratu imaće punu podršku … Dakle, ceo NATO , nije spreman za otboreni rat sa Rusima, ali zato novi savezi kao ovaj u koji ulazi Poljska sa Ruminijom i dve karikature od država, se već pravi za tu namenu. Glupi Poljaci, su spremni uz sav cinizam, da ginu za anglosaksonce i soroševe vizije. Dakle, istorija se ponavlja, Poljska i Ukrajina ginu za fašizam. Novina je da da će tvorci ratova na kraju platiti punu cenu za vekovne zločine, jer neće ih više biti …

DB

05.04.2023. 18:23

Duda zaslepljen mržnjom prema Rusima obećava Zelenskom što ni sam ne veruje. Samo neko ko stoji po strani a poznaje dobro i istok i zapad može oceniti razvoj daljih događaja. Ja lično verujem da Ukrajina nema šanse da povrati ni delić teritorije i vidim krivicu Zelenskog koji se je previše uzdao u oružje i obećanja zapada. Umesto pregovora i potpisivanja ugovora da će ostati neutralni i nikada u NATO izabrali su suprotno a to znači totalni poraz na svim linijama. Nadam se samo da zapadnjaci neće izabrati WW3, onda nam treba puno sreće da preživimo.

Peka

05.04.2023. 20:54

Zelenski je i pre 2 meseca pricao da mu je stalo do život ukrajinskih vojnika. Pa je do sada poginulo 10 000 vojnika. Otiso u Poljsku da trazi teren za bekstvo

zvonko

05.04.2023. 22:10

Situacija u Bahmutu je " zaista teška " i to već od Nove godine. A jeli to reč o gradu koji su vagnerovci osvojili pet puta ? ( ove godine )!