OVO JE RUSKI NOVINAR UBIJEN U TERORISTIČKOM NAPADU: U organizaciji eksplozije u kafiću navodno učestvovale pristalice Navaljnog

Novosti onlajn

03. 04. 2023. u 13:35

RUSKI Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma utvrdio je danas da su napad na poznatog ratnog izveštača Vladlena Tatarskog planirale ukrajinske specijalne službe uz navodno učešće agenata iz redova pristalica Fonda za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog.

ОВО ЈЕ РУСКИ НОВИНАР УБИЈЕН У ТЕРОРИСТИЧКОМ НАПАДУ: У организацији експлозије у кафићу наводно учествовале присталице Наваљног

Foto: Printscreen/Telegram

Darja Trepova koja je osumnjičena za njegovo ubistvo privedena je, saopštio je u ponedeljak Istražni komitet Rusije, prenosi RT.

Foto: Društvene mreže

Kako je saopštilo rusko ministarstvo unutrašnjih poslova Tatarski je poginuo u nedelju u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, dok je najmanje 30 osoba povređeno. Tatarski, čije je pravo ime bilo Maksim Fomin, imao je više od 560.000 pratilaca na Telegramu i bio je jedan od najuticajnijih vojnih blogera koji su davali često kritičke komentare o ruskoj invaziji na Ukrajinu, preneo je Tanjug. 

Svedoci su rekli da je mlada žena Tatarskom poklonila figuricu neposredno pre eksplozije.

Tatarski se pridružio lokalnim snagama u borbi protiv ukrajinskih trupa nakon puča u Kijevu 2014. godine. Postao je istaknuti bloger, pokrivajući sukob Rusije i Ukrajine na svom Telegram kanalu i postavljajući depeše sa bojnog polja. Napisao je i nekoliko knjiga na tu temu.

Kako prenosi sajt Fontanka, Trepova je privedena u stanu u Sankt Peterburgu koji je pripadao prijatelju njenog supruga. Navodno je imala avionsku kartu za let za Uzbekistan.

Otkriveno je da je Trepova razmenjivala tekstualne poruke sa Tatarskim i prisustvovala drugim događajima na kojima je učestvovao. Jedan od njenih prijatelja rekao je ruskim medijima da je Trepova planirala da napusti zemlju i otputuje u Ukrajinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!