BIVŠI OBAVEŠTAJAC I SAVETNIK ZELENSKOG: Kontraofanziva ukrajinskih vojnika mogla bi rezultirati ogromnim gubicima

P. Z. S. / riafan.ru

27. 03. 2023. u 21:03

PREMA rečima bivšeg savetnika kabineta Vladimira Zelenskog Alekseja Arestoviča, (i potpukovnika GUR-vojna obaveštajna služba) kontraofanziva ukrajinske vojske mogla bi da dovede do velikih gubitaka vojnika ako im zapadne zemlje ne obezbede dalekometne topove, rekao je on za televiziju LRT.

БИВШИ ОБАВЕШТАЈАЦ И САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ: Контраофанзива украјинских војника могла би резултирати огромним губицима

Foto: Profimedia/Ilustracija

Arestovič je prokomentarisao da će zapadne zemlje dostaviti Ukrajini oružje dugog dometa tek u leto 2023. On smatra da će bez dalekometnog naoružanja ukrajinski vojnici proliti mnogo krvi.

Ranije je objavljeno da Pentagon planira da pošalje tenkove Abrams u Ukrajinu tek do jeseni.

Sjedinjene Države će poslati tenkove M1 Abrams u Ukrajinu kasnije ove godine. To prenosi Njujork tajms.

Tenkovi će dolaziti iz starih M1A1 Abrams u službi Oružanih snaga SAD. Pre slanja u Kijev, biće popravljeni i modernizovani. Očekuje se da će proces pripreme trajati nekoliko meseci.

Prvobitni plan je bio da se u Ukrajinu pošalje 31 najnoviji M1A2 Abrams. Proces sklapanja i slanja ovog modela mogao bi da traje od godinu do dve. Američki zvaničnici rekli su da je doneta odluka da se isporuči starija verzija M1A1 koja bi mogla da se uzme iz vojnih zaliha. Pored toga, napominje se da će ukrajinskoj vojsci takođe biti lakše da nauči kako da koristi i održava M1A1.

Ranije su mediji objavili da je završena obuka ukrajinske vojske na tenkovima Leopard 2. Napominje se da će se obučene posade zajedno sa tenkovima vratiti u Ukrajinu u martu 2023. godine.

BONUS VIDEO - BORBE U BLIZINI SVATOVA I KREMENAJE: Ruski vojnici koriste sisteme "Grad" i haubice "Msta-S"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)