PRIVEDENI RUSKI ŠPIJUNI U POLJSKOJ: Grupa stranaca uhapšena pod optužbom da su agenti Moskve

Tanjug

15. 03. 2023. u 23:49

GRUPA stranih državljana uhapšena je danas u Poljskoj pod sumnjom da su špijunirali u korist Rusije.

ПРИВЕДЕНИ РУСКИ ШПИЈУНИ У ПОЉСКОЈ: Група странаца ухапшена под оптужбом да су агенти Москве

Foto:Tanjug

Bi-Bi-Si prenosi da su lokalni mediji javili da je šest osoba privedeno zbog sumnje da su postavili tajne kamere za snimanje osetljivih infrastrukturnih objekata koji se koriste za isporuku vojne pomoći Ukrajini.

Radio stanica RMF FM prenela je da je ova špijunska ćelija pripremila planove sabotaže i postavila desetine kamera pored železničkih čvorišta i važnih transportnih pravaca u poljskoj provinciji Podkarpatje, koja se graniči sa Ukrajinom.

Poljski mediji ne navode iz kojih su država uhapšeni osumnjičeni za špijunažu.

Nekoliko kamera je pronađeno i u blizini malog regionalnog aerodroma koji je pretvoren u međunarodno logističko čvorište za isporuku vojne i humanitarne pomoći Ukrajini.

Ovaj aerodrom se smatra veoma osetljivim infrastrukturnim objektom koji su američke oružane snage zaštitile protivvazdušnim raketnim sistemima Patriot.

Američki predsednik Džozef Bajden je nedavno na putu ka Kijevu sleteo na ovaj aerodrom, podseća se u izveštaju britanskog javnog servisa.

BONUS VIDEO - RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku