"ON ISKRENO VOLI RUSKI NAROD" Katolička nadbiskupija u Moskvi: Poseta pape bila bi dobra za zemlju

Tanjug

13. 03. 2023. u 20:06

POSETA pape Rusiji bila bi blagodat, ne samo za katolike, već za celu zemlju, jer on iskreno voli ruski narod i duhovnu tradiciju, izjavio je danas generalni vikar Rimokatoličke nadbiskupije Majke Božje u Moskvi sveštenik Kiril Gorbunov, na desetogodišnjicu pontifikata pape Franje.

ОН ИСКРЕНО ВОЛИ РУСКИ НАРОД Католичка надбискупија у Москви: Посета папе била би добра за земљу

Papa Franja , Foto AP

- Kao i uvek, verujem da bi papina poseta bila veliki blagoslov ne samo za katoličku zajednicu, već i za celu Rusiju, jer on očigledno iskreno teži miru i voli naš narod i njegovu duhovnu tradiciju - rekao je sveštenik za RIA Novosti. 

Papa Franja danas slavi 10. godišnjicu svog izbora, daleko nadmašivši dve ili tri godine koliko je prvobitno pretpostavljao da će obavljati tu dužnost .

Papa Franja (86) odustao je od govora o penzionisanju i nedavno je opisao papstvo kao posao za ceo život, preneo je ranije AP. 

U bazilici Svetog Petra u Rimu, 13. marta 2013. godine, nadbiskup Buenos Ajresa Horhe Mario Bergoljo izabran je za papu pod imenom Franja. 

Postao je prvi papa sa tim imenom, prvi neevropljanin na apostolskom prestolu i prvi poglavar Katoličke crkve iz reda jezuita.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024