ERA OPASNOSTI: Viktor Orban upozorava - Moramo da budemo oprezni i spremni

Tanjug

06. 03. 2023. u 18:48

PREMIJER Mađarske Viktor Orban obišao je danas komandni centar za kontrolu združenih snaga u Sekešfehervaru, kako bi se upoznao sa stanjem odbrambenih sposobnosti mađarskih oružanih snaga, izjavio je portparol mađarskog premijera Bertalan Havasi, prenela je agencija MTI.

ЕРА ОПАСНОСТИ: Виктор Орбан упозорава - Морамо да будемо опрезни и спремни

Foto: Profimedia

Viktor Orban je ponovio da je u sadašnjoj eri opasnosti, zaštita Mađarske prioritet vlade. 

- Kao rezultat toga, razvoj vojske i odbrambene industrije ne sme da uspori uprkos ekonomskoj krizi izazvanoj sankcijama. Mi smo za mir, ali moramo da budemo oprezni i spremni - dodao je on.

Ministar odbrane Kristof Salaj-Bobrovnički obavestio je Orbana o statusu programa razvoja odbrane i oružanih snaga, obuci osoblja i dostignućima u razvoju sposobnosti.

BONUS VIDEO: Ruski dronovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...