RUSI u Velikoj Britaniji izloženi su sve većem broju zločina iz mržnje, uključujući nasilne napade, zlostavljanje i vandalizam, pokazala je istraga Skaj njuza objavljena u petak. U jednom regionu Velike Britanije, broj takvih krivičnih dela se više nego udvostručio od početka ruske vojne intervencije u Ukrajini u februaru 2022.

Ljubica

03.03.2023. 19:08

Rusofobija je uvek postojala kod većeg dela zemalja Zapada, ali su medijske kampanje zadnjih godinu dana otvoreno podržavale mržnju prema Rusima. Počevši od toga da se ruski književnici i kompozitori izbacuju iz repertoara, sportistima se zabranjuje učešće na takmičenjima i svaki Rus koji se nije pojavio zajedno sa Zelenskim i nije najavio atentat na Putina se proglašava zlotvorom.

branex

03.03.2023. 21:01

Грађани су благи , како им се понаша држава . Обожавам селективну демократију . Британци су прваци света( САД су тек друге ) а и ми у тим играма не заостајемо пуно , али углавном на домаћем терену .

Jan

03.03.2023. 21:17

Ljubice, u pravu ste. Od malih nogu ih uce tim glupostima. Na citavom germanskom Zapadu. Nista bolje ne gledaju ni na nas Srbe. Cim saznaju da sam Srbin, jos sam crnji od najcrnjeg crnca koje takodje ne vole. Ono sam sto jesam a oni neka se dave u svojoj zaostalosti.

Aleksa

04.03.2023. 01:20

Питам се ко је глупљи, или ови што мрзе Русе, или Руси који су отишли да живе у Британији?