NEMCI ZA ISPORUKU ORUŽJA UKRAJINI: Građani podržavaju vladu u Berlinu

I.S.

03. 03. 2023. u 12:29

VEĆINA Nemaca pozdravlja isporuku oružja Ukrajini, ali smatra da diplomatski napori Nemačke da okonča rat ne idu dovoljno daleko. Čak i oni koji dosadašnja nastojanja Berlina smatraju neadekvatnim i nedovoljno angažovanim, ipak se, u principu slažu sa nemačkim isporukama oružja i ocenjuju ih "kao prikladne", ili čak da ih "treba poboljšati". Više od polovine građana Nemačke, ne veruje da bi kraj rata nužno značio da bi Ukrajina izgubila teritoriju.

НЕМЦИ ЗА ИСПОРУКУ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ: Грађани подржавају владу у Берлину

Foto PKS

Ovo su rezultati najnovije sondaže javnog mnjenja koji je objavila Mreža radiodifuznih stanica Nemačke (ARD). U oceni rada vlade tokom meseca nema promena. Jedna trećina je pozitivna, dve trećine su kritične.Došlo je i do rotacije ministara u vladi kancelara Olafa Šolca, kad je popularnost u narodu u pitanju. Dok su šefica diplomatije Analena Berbok i ministar ekonomije Robert Habek konstantno bili na vrhu liste najpopularnijih političara od aprila prošle godine, sada ih "ugrožava" ministar odbrane Boris Pistorijus, prvi političar SPD koji je na vrhu liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)