UHAPŠENA TROJICA OSUMNJIČENIH: Za vožnju broda sa migrantima za Italiju

Tanjug

28. 02. 2023. u 19:40

ITALIJANSKE vlasti uhapsile su danas tri osobe, a tragaju za četvrtim osumnjičenim za koga veruju da je prevezao oko 200 migranata na drvenom čamcu koji se u nedelju razbio o stene kod južne Italije, kada je poginulo najmanje 65 ljudi.

УХАПШЕНА ТРОЈИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ: За вожњу брода са мигрантима за Италију

Foto: Luca Zennaro/ANSA via AP

Kovčezi sa telima pronađenih žrtava bili su položeni u zatvorenoj sportskoj areni u južnom gradu Krotoneu, sa malim belim kovčezima za decu i braon drvenim za ostale, a rođaci žrtava stigli su u Krotone iz severne Evrope da ožale mrtve i pokušaju da uđu u trag preživelima, prenosi Rojters.

Spasioci su naveli da je većina migranata došla iz Avganistana, a da su ostali bili iz Pakistana, Irana, Somalije i Sirije.

Ministarstvo spoljnih poslova Avganistana predvođeno talibanima saopštilo je danas da je 80 državljana Avganistana, uključujući decu, stradalo u brodolomu, dok lokalna italijanska vlada procenjuje da je stradalo 65, uključujući muškarca od oko 30 godina koji je pronađen u utorak i 14 maloletnika.

Komandant finansijske policije u regiji Kalabrija Alberto Lipolis je izjavio da su uhapšeni Turčin i dvojica Pakisatanaca brodom plovili iz Turske uprkos “užasnom vremenu”, i da su ih preživeli označili kao glavne krivce za nesreću.

Čamac je udario u kamenje i razbio se rano u nedelju u nemirnom moru u blizini grada Stekato di Kutro na jugu Italije, a spasioci su danas izvukli telo muškarca iz mora, čime je broj izvađenih tela porastao na 64, uključujući 14 dece.

Bilo je 80 preživelih, koji su rekli da je brod prevozio između 150 i 200 migranata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!