PRIZNANJE POLJSKOG MINISTRA: Varšava slala Ukrajini municiju pre početka specijalne operacije

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 12:00

POLjSKA je počela da isporučuje Ukrajini municiju još pre početka specijalne vojne operacije, izjavio je ministar nacionalne odbrane zemlje Mariuš Blaščak u intervjuu za list „Metropolija varšavska“.

ПРИЗНАЊЕ ПОЉСКОГ МИНИСТРА: Варшава слала Украјини муницију пре почетка специјалне операције

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Podrška koju smo pružili Ukrajini – a da podsetim da smo prve isporuke municije u Ukrajinu poslali još pre početka rata – naterala nas je da dodatno ubrzamo rad na opremanju poljske vojske. Moramo biti spremni za sve moguće slučajeve. Amerikanci imaju termin za takvu politiku – peace through strength (mir kroz snagu) - rekao je Blaščak.

On je podsetio da je Poljska predala ukrajinskoj vojsci, između ostalog, tenkove T-72, ​​artiljerijske granate i municiju, prenosive protivvazdušne raketne sisteme i bespilotne letelice.

Rusija je ranije uputila notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat, dok je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov istakao da neprekidna velika pomoć Kijevu sve više „uvlači zapadne zemlje u sukob na strani kijevskog režima“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna