"OVI LUDACI NE RAZMIŠLJAJU" Lukašenko ne da da ga zavade sa Rusijom

Novosti Onlajn

25. 02. 2023. u 15:19

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko komentarisao je navode da Rusija planira u potpunosti integrisati teritoriju Belorusije u svoj sistem i da je ovakve navode opisao kao čistu laž. Takođe, osvrnuo se i na ekonomske blokade koje je Poljska uvela ovoj državi.

ОВИ ЛУДАЦИ НЕ РАЗМИШЉАЈУ Лукашенко не да да га заваде са Русијом

Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER/Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Vikipedija

U razgovoru sa medijima, Lukašenko je rekao kako Belorusija ima svoju strategiju koje će se pridržavati i u budućnosti.

- Imamo li mi svoju strategiju? Da. Da li Rusija ima svoju strategiju? Da. Rusija takođe ima svoju strategiju prema Belorusiji. Živimo, kao sa svojom braćom, u miru i prijateljstvu - rekao je Lukašenko.

Priče o navodnom pripajanju Belorusije Rusiji predsednik ove države ocenio je kao zapadnu propagandu.

- Oni samo žele da nas ponovo razdvoje. Zbog toga se i priča o ovoj temi. Nema nikakve istine u tome. Znate moj stav. Mi smo nezavisna i suverena država - poručio je.

Na kraju, predsednik Belorusije komentarisao je odluku poljskih vlasti da ograniče kretanje prevoznika preko kontrolnih punktova na granici sa Belorusijom.

- Ovi ludaci ne razmišljaju kada naprave korak. Ako želi da naudite Rusiji, pokušajte, imate granicu sa Kalinjingradskom oblasti. Ako želite da naudite Belorusiji, imamo ogromnu granicu. Međutim, zašto odsecate one koji vas hrane? Ljudi gube posao - poručio je Lukašenko.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Kako postati i ostati br. 1 u onome što radite?