KOMANDANT UKRAJINSKE VOJSKE: Situacija u Artjomovsku izuzetno teška

P. Z. S. / ria.ru

18. 02. 2023. u 19:19

Situacija u oblasti Artjomovsku (Bahnutu) je izuzetno teška za ukrajinsku vojsku, svaki minut oni trpe gubitke, rekao je komandant Oružanih snaga Ukrajine sa pozivnim znakom „Mađar“ u video snimku objavljenom na Telegram kanalu UNIAN.

КОМАНДАНТ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Ситуација у Артјомовску изузетно тешка

Foto Tanjug/AP

-Mi smo na istoku, u „najvrelijoj“ tački fronta – u gradu Bahmutu. Apelujem na sve učesnike Minhenske bezbednosne konferencije – razumemo da ceo svet podržava Ukrajinu, ali ne može se izgubiti ni minut. Svaki minut... povećava gubitke trupa. Situacija na frontu je izuzetno komplikovana, rekao je on.

Prema ukrajinskoj vojsci, ruska vojska „pritiska sa svih strana“ velikim brojem, snagama tehnike i ljudstva.

Bahmut se nalazi u delu Donjecke Narodne Republike pod kontrolom Kijeva severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu. Nastavljaju se teške borbe za grad.

Pušilin je prošlog petka rekao da ruske snage napreduju u oblasti Paraskovjevke severno od Artjomovska. Oslobađanje sela (koje je potrvrdila grupa „Vagner“) će omogućiti da se preseče poslednji put snabdevanja ukrajinskih trupa u gradu – pravac iz Časovog Jara.

Pušilin je naglasio da su se savezničke snage već učvrstile u severnom delu Artjomovska, a borac Vagner grupe rekao je za RIA Novosti o napredovanju boraca u istočnom delu grada.

BONUS VIDEO - VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom