ZAŠTO NATO ZEMLJE JOŠ NISU PREDALE MiG-29 KIJEVU: Ždanov ukazao na neočekivan razlog za odlaganje

P. Z. S./ unian.net

18. 02. 2023. u 16:58

VOJNI ekspert Oleg Ždanov ukazao je na mogući razlog zašto Ukrajina od saveznika nije dobila višenamenske lovce MiG-29 četvrte generacije.

ЗАШТО НАТО ЗЕМЉЕ ЈОШ НИСУ ПРЕДАЛЕ МиГ-29 КИЈЕВУ: Жданов указао на неочекиван разлог за одлагање

Foto: Printscreen Yutube


-Ni slovački ni poljski migovi još nisu predati, rekao je on, napominjući da su ranije svi bili sigurni da su Oružane snage Ukrajine dobile ove letelice još u leto 2022. godine.

-Mislili smo da su prebačeni na leto... Ali, kako kažu, verujte - ali proverite. U euforiji niko nije počeo da proverava. Ali ispostavilo se da slovački MiG-ovi još nisu prebačeni u Ukrajinu. I još pregovaramo da ih predamo, dodao je on.

Ždanov ne isključuje da je verovatan uzrok i problem, zbog kojeg lovci nisu predati Ukrajini, opremanje aviona avionikom jedne izraelske kompanije.


HOĆE LI UKRAJINA DOBITI MIG-29 – ŠTA JE SAOPŠTENO

Podsetimo, 10. februara je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na samitu u Briselu zvanično zatražio od Slovačke transfer lovaca MiG-29. Sada će Slovačka početi pregovore sa Evropskom komisijom o refundaciji ove vojne pomoći.

Kasnije je poljski predsednik Andžej Duda rekao da ukrajinski piloti gotovo svakodnevno lete avionima MiG-29 i da bi Poljska mogla da ih prenese mnogo ranije od drugog naoružanja.

BONUS VIDEO - VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave