POSLEDNJI KOMADI SE NOSE U LABORATORIJU: SAD završile potragu za ostacima kineskog balona kod Južne Karoline

Tanjug

17. 02. 2023. u 18:20

SAD su uspešno završile potragu za ostacima kineskog balona ispred obala Južne Karoline, kojeg je 4. februara oborio avion američke vojske.

ПОСЛЕДЊИ КОМАДИ СЕ НОСЕ У ЛАБОРАТОРИЈУ: САД завршиле потрагу за остацима кинеског балона код Јужне Каролине

Foto Tanjug/AP

Kako javlja Rojters, poslednji komadi ostataka se prenose u laboratoriju Saveznog istražnog biroa (FBI) u Virdžiniji, radi kontraobaveštajne provere, kao što je učinjeno i sa prethodnim površinskim i podzemnim ostacima koji su pronađeni, saopštila je  Severna komanda američke vojske.

Plovila američke Mornarice i Obalske straže napustila su oblast pretrage u primorju Južne Karoline, a perimetri vazdušne i pomorske bezbednosti su ukinuti, stoji u saopštenju.

Američka vojska oborila je navodni kineski špijunski balon iznad Atlantskog okena 4. februara, preneo je CNN pozivajući se na američke zvaničnike.

Pentagon je saopštio da je američka vojska otkrila kineski balon za nadzor na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD.

Balon je viđen iznad Kanzas Sitija u Misuriju, a primećen je i iznad Severne Karoline, prema meteorološkoj agenciji  AkuVeder.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova saopštio je da je balon civilni i da se koristi u meteorološke i druge naučne svrhe, kao i da je neplanirano skrenuo sa predviđenog kursa.

 

BONUS VIDEO: 

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati