AMERIČKA VOJSKA: Presreli smo ruske avione kod Aljaske

Novosti online

14. 02. 2023. u 21:48

SEVERNOAMERIČKA komanda protivvazdušne odbrane (NORAD) saopštila je u utorak da je „otkrila, pratila i presrela“ četiri ruska aviona koji su se, navodno, našli u zoni protivvazdušne odbrane Aljaske 13. februara.

АМЕРИЧКА ВОЈСКА: Пресрели смо руске авионе код Аљаске

Foto: Profimedia

-NORAD je otkrio, pratio, precizno identifikovao i presreo četiri aviona koji su ušli u zonu PVO Aljaske i bili u njoj 13. februara. Ruski avioni su ostali u međunarodnom vazdušnom prostoru i nisu ulazili u vazdušni prostor SAD niti Kanade, saopštila je vojska u saopštenju za javnost.

Komanda je dodala da se letovi ruskih aviona u zoni PVO Aljaske odvijaju redovno i da se ne smatraju pretnjom niti provokacijom.

-NORAD je predvideo ovu aktivnost i, kao rezultat našeg planiranja, bio je spreman da je zaustavi, navodi se u saopštenju.

U zaključku, komanda je naglasila da letovi ruskih aviona u blizini Aljaske „ni na koji način nisu povezani sa nedavnim operacijama NORAD-a ili američke vojske” u vezi sa otkrivanjem neidentifikovanih aparata na nebu iznad SAD i Kanade.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - TENKOVSKI MANEVRI U LENjINGRADSKOM REGIONU:Posade u ruskim tenkovima T-90M vežbaju gađanje u pokretu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku