BRITANCI U STRAHU ZBOG KINE: Volas - Preispitaćemo obezbeđenje svog vazdušnog prostora

Novosti online

13. 02. 2023. u 11:59

VELIKA Britanija će preispitati obezbeđenje svog vazdušnog prostora nakon upada kineskog balona u vazdušni prostor SAD ranije ovog meseca, izjavio je danas britanski ministar odbrane Ben Volas.

БРИТАНЦИ У СТРАХУ ЗБОГ КИНЕ: Волас - Преиспитаћемо обезбеђење свог ваздушног простора

Foto: EPA

Volas je rekao da će Velika Britanija i njeni saveznici razmotriti svoju bezbednost nakon kineskih upada u vazdušni prostor SAD. Novine su izvestile da će bezbednosni pregled biti iskorišćen da bi se odlučilo da li je potrebno izvršiti promene u nadzoru britanskog vazdušnog prostora.

Pomoćnik britanskog ministra transporta Ričard Holden rekao je danas za Skaj njuz da je moguće da su kineski baloni za nadzor već korišćeni iznad Britanije. Holden je istakao da je britanska vlada zabrinuta zbog onoga što se dešava jer je, kako je rekao, Kina neprijateljska država, preneo je Rojters.

Pentagon je saopštio da je borbeni avion F-16 oborio u nedelju neidentifikovani objekat iznad jezera Hjuron u američkoj državi Mičigen na granici sa Kanadom. To je bio četvrti objekat oboren iznad Severne Amerike u poslednjih nedelju dana, saopštila je guvernerka Mičigena Grečen Vitmer.

Neidentifikovani objekat na velikoj nadmorskoj visini bio je treći koji su oborili američki i kanadski borbeni avioni, nakon objekta veličine malog automobila u petak na obali Aljaske i letećeg objekta iznad Jukona u Kanadi u subotu. Veliki balon za koji je Peking priznao da pripada Kini oboren je kod obala Južne Karoline 4. februara.

BONUS VIDEO: Satelitski snimci lokacija u Turskoj u blizini epicentra zemljotresa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024