REPUBLIKANCI POSLALI PISMO MASKU: Traže da ne dozvoli teroristima da koriste Tviter

Tanjug

06. 02. 2023. u 22:08

REPUBLIKANCI iz Predstavničkog doma upozorili su vlasnika Tvitera Ilona Maska da terorističke organizacije traže načine da pojačaju svoju propagandu na ovoj društvenoj mreži.

РЕПУБЛИКАНЦИ ПОСЛАЛИ ПИСМО МАСКУ: Траже да не дозволи терористима да користе Твитер

FOTO: AP/Tanjug

Republikanci Pet Falon, Kit Self, Roni Džekson i Džejms Mojlan poslali su pismo Masku zahtevajući odgovor kako Tviter može da spreči zloupotrebu svoje platforme i kako se odvija proces nečije verifikacije preko koje se dobija plava kvačica, preneo je "Vašington tajms".

- Nedavni izveštaji o tome kako talibani sebi verifikuju naloge na Tviteru podigle su zabrinutost da bi mogli da koriste algoritme kako bi širili mržnju, radikalizam i terorističku propagandu. Važno je da se zna da SAD ne priznaju talibane kao legitimnu vladu Avganistana - navodi se u pismu.

Falon je naveo da ostale grupe, poput terorističke Islamske države, traže nove metode da dospeju do šire javnosti putem interneta.

- Na kraju dana, ne smemo da dozvolimo ovim ubilačkim grupama da zloupotrebljavaju američke platforme da vrše represiju nad ženama, da zabranjuju verske slobode, demokratiju i etničke manjine - istakao je Falon u saopštenju.

 

BONUS VIDEO: 

POTRESNE SCENE IZ SIRIJE: Preživeli u Hami u bolnicama, nastavlja se potraga za preživelima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024