"ZELENSKI SE KRIO U BUNKERU, PUTIN MI JE OBEĆAO DA GA NEĆE UBITI" Ukrajinski predsednik bio siguran da su mu dani odbrojani

Novosti Onlajn

05. 02. 2023. u 07:57

BIVŠI izraelski premijer Naftali Benet, koji je početkom 2022. godine bio posrednik između rukovodstva Rusije i Ukrajine, ispričao je u intervjuu izraelskom 12 kanalu da ga je ruski lider Vladimir Putin na početku specijalne operacije u Ukrajini uverio da ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom ništa ne ugrožava.

ЗЕЛЕНСКИ СЕ КРИО У БУНКЕРУ, ПУТИН МИ ЈЕ ОБЕЋАО ДА ГА НЕЋЕ УБИТИ Украјински председник био сигуран да су му дани одбројани

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Ovo je bio Benetov prvi intervju otkako se povukao iz politike u leto 2022. godine. Prisećajući se svog puta u Moskvu 5. marta 2022, gde je imao sastanak sa Putinom u Kremlju, Benet je ispričao kako je tekao razgovor o sudbini Zelenskog.

- Znao sam da je Zelenski ugrožen. Krio se u nekakvom bunkeru za koji niko nije znao. Ali u nekom trenutku, posle tri-četiri sata od početka sastanka, pitam: ′Recite mi, da li nameravate da ga ubijete?′. On je odgovorio: ′Neću ubiti Zelenskog′. A onda sam mu rekao: ′′Želim da potvrdim, vi mi dajete reč da nećete ubiti Zelenskog′. On je odgovorio: ′Neću ubiti Zelenskog′ - Benet je dao svoju verziju sadržaja razgovora sa Putinom.

Nakon sastanka u Kremlju, nastavio je bivši premijer, na putu do aerodroma, telefonirao je Zelenskom i uverio ga da nije u opasnosti. Odmah nakon toga, primetio je Benet, ukrajinski predsednik se „vratio u svoju kancelariju i snimio video iz svog kabineta” u kojem je saopštio da se ničega ne plaši.

Prema rečima izraelskog političara, u tom trenutku ruski lider je napravio veliki ustupak.

- Zelenski je te subote takođe napravio veoma veliki ustupak…Odbio je da uđe u NATO. To su bili ogromni ustupci obe strane - smatra bivši premijer.

Benet je takođe primetio da ga je ukrajinski predsednik zamolio da se obrati ruskom rukovodstvu nakon početka specijalne operacije, s njegove strane je to bila „molba za pomoć“.

- Zelenski me je pozvao i zamolio da kontaktiram Putina. Imam sve evidentirano… Bilo mu je veoma teško. Ne zaboravite, u tom trenutku je bio siguran da su mu dani odbrojani, da nameravaju da ga ubiju - rekao je bivši šef vlade.

Istovremeno je dodao da je „potpunosti koordinirao sve svoje akcije” sa liderima SAD, Velike Britanije, Nemačke i Francuske.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije