U VINDZOR UŠAO SA SAMOSTRELOM: Pred sudom priznao da je pretio kraljici Elizabeti da će je ubiti

Tanjug

03. 02. 2023. u 13:36

DžASVANT Sing Čejl, uhapšen u zamku Vindzor, domu pokojne britanske kraljice Elizabete, sa napunjenim samostrelom, priznao je danas na sudu u Londonu da je pretio kraljici da će je ubiti i time počinio krivično delo po Zakonu o izdaji.

У ВИНДЗОР УШАО СА САМОСТРЕЛОМ: Пред судом признао да је претио краљици Елизабети да ће је убити

Foto: Tanjug

Čejl (21) je priznao krivična dela u londonskom Old Bejliju, nakon što je uhapšen sa kapuljačom, maskom i rukavicama u krugu zamka zapadno od Londona oko 8.00 sati ujutro na Božić 2021. godine, preneo je Rojters.

Kraljica Elizabeta, koja je preminula u septembru prošle godine, bila je u zamku na dan upada sa sinom, sada kraljem Čarlsom i ostalim članovima uže porodice.

- Čajl je ušao u zaštićena područja unutar zamka Vindzor nakon pretnji da će ubiti Njeno pokojno veličanstvo kraljicu Elizabetu II. Srećom, intervenisali su policajci i niko nije povređen - rekao je šef Tužilaštva Kraljevskog Specijalnog odeljenja za kriminal i borbu protiv terorizma Nik Prajs.

Prema njegovim rečima, to je bio ozbiljan incident, ali na sreću redak.

Čejl je proveo mesece planirajući napad, rekli su tužioci na ranijem sudskom ročištu.

Kada mu je prišao pripadnik obezbeđenja, Čejl je rekao: "Ovde sam da ubijem kraljicu".

Sudija Džeremi Bejker rekao je da će osuditi Čejla 31. marta, a sud je naložio i sastavljanje medicinskih izveštaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BUGARSKI POLITIČAR ZA PREGOVORE KIJEVA I MOSKVE: Američki jastrebovi žele da popune ljudstvo u Ukrajini na račun Istočne Evrope