RUSIMA PREKIPELO, TRAŽE SEDNICU SB UN Nebenzja: "Kijev hoće da uništi kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu (UPC)"

Novosti online

14. 01. 2023. u 08:30

STALNI predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je da je Moskva zatražila da se 17. januara održi sednica Saveta bezbednosti zbog želje Kijeva da uništi kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu (UPC).

РУСИМА ПРЕКИПЕЛО, ТРАЖЕ СЕДНИЦУ СБ УН Небензја: Кијев хоће да уништи канонску Украјинску православну цркву (УПЦ)

Foto Tanjug/AP

- Režim Vladimira Zelenskog se, zbog popustljivosti Zapda, u Ukrajini pretvorio u diktaturu što predstavlja ogromnu kočnicu na putu ka miru. U poslednje vreme je, pored progona neistomišljenika i opozicionih lidera, primetna i težnja Kijeva da se uništi jedina kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva - istakao je on.

On je upozorio da ukoliko se tako nešto dogodi, to će imati strašne posledice po regionalnu bezbednost.

- Zbog toa smatramo da ova situacija iziskuje posebnu pažnju Saveta bezbednosti. Tražimo da se održi posebna sednica po tom pitanju - dodao je Nebenzja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva