TEŠKE OPTUŽBE IZ SZO: Kina i dalje ne daje tačne podatke o broju umrlih od kovida

Tanjug

11. 01. 2023. u 17:55

KINA i dalje umanjuje broj umrlih od kovida, ali deli sa nama više informacija o epidemiji virusa korona u zemlji, izjavila je danas šefica tehničkog sektora Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid-19 Marija van Kerkhove.

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ИЗ СЗО: Кина и даље не даје тачне податке о броју умрлих од ковида

Foto: Tanjug

- Nedostaju nam neke veoma važne informacije i radimo sa Kinom na tome da popunimo te praznine - dodala je Kerkhove.

Kina je 8. januara ponovo otvorila granice i ukinula karantin za međunarodne posetioce, prvi put nakon gotovo tri godine, iako se država bori protiv porasta slučajeva korona virusa.

Direktor zdravstvene komisije za centralnu pokrajinu Henan Kan Kvančengu je 8. januara izjavio da je skoro 90 odsto populacije zaraženo virusom korone, što je u suprotnosti s podacima o kovidu koje objavljuje vlada u Pekingu.

Prema podacima Pekinga, od ukidanja politike nultog kovida u Kini u decembru prošle godine zarazilo se samo 120 hiljada ljudi, dok je 30 osoba preminulo. 

Zvaničnici vlada EU su 4. januara izdali preporuku državama članicama da putnici koji lete iz Kine u EU treba da imaju negativan test na korona virus pre nego što uđu u avion.

BONUS VIDEO: 

RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GRČKA NAUČNICA O OTVARANJU HRISTOVOG GROBA: Oko tog mesta vlada jaka energija - instrumenti su nam se isključili (VIDEO)