NAJNOVIJE RUSKO "ORUŽJE" NEMA PANDAN U SVETU Putin: Stižu još četiri koje će štititi našu zemlju u narednim decenijama

Novosti online

29. 12. 2022. u 12:30

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin učestvovao je putem video-linka u ceremoniji podizanja zastave na nuklearnoj podmornici "Aleksandar Suvorov" i porinuću „Imperatora Aleksandra III“.

НАЈНОВИЈЕ РУСКО ОРУЖЈЕ НЕМА ПАНДАН У СВЕТУ Путин: Стижу још четири које ће штитити нашу земљу у наредним деценијама

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako je istakao ruski predsednik, nove podmornice po mnogim karakteristikama nemaju pandane u svetu. On je istakao doprinos preduzeća Ujedinjene brodograditeljske korporacije - konstruktorskog biroa Rubin i fabrike Sevmaš u izgradnji nuklearne podmorničke flote.

Najnoviji nuklearni nosači raketa, koji se tamo projektuju i grade, po mnogo čemu nemaju pandane u svetu“, rekao je šef države.

Rusija će povećati tempo i obim izgradnje brodova, različitih klasa.

„Povećaćemo tempo i obim izgradnje brodova različitih projekata, opremićemo ih najsavremenijim naoružanjem, sprovesti operativnu i borbenu obuku mornara, uzimajući u obzir stečeno iskustvo, uključujući i tokom specijalne vojne operacije“, rekao je šef ruske države.

Putin je istakao da će u okviru aktuelnog programa naoružanja biti izgrađene još četiri podmornice ove klase, koje će štititi zemlju u narednim decenijama.

Nuklearna podmornica "Imperator Aleksandar III" je sedmi nosač raketa iz porodice ruskih podmornica "Borej-A". Oni mogu da nose 16 interkontinentalnih balističkih raketa "Bulava".

(Sputnjik-RT)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri