"NIJE NA DNEVNOM REDU" Merkelova jasna - "Neću učestvovati u mirovnim pregovorima o Ukrajini"

Novosti onlajn

28. 12. 2022. u 07:25

BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u utorak da pitanje njenog verovatnog učešća u rešavanju ukrajinske krize „nije na dnevnom redu“.

НИЈЕ НА ДНЕВНОМ РЕДУ Меркелова јасна - Нећу учествовати у мировним преговорима о Украјини

Foto AP

- Ne postoji takvo pitanje -  rekla je ona u intervjuu za nedeljnik Sette.

Merkelova je dodala da ne zna kako će se završiti sukob u Ukrajini.

- Jednog dana će se sve završiti pregovorima. Ratovi se završavaju za pregovaračkim stolom. Postoji razlika između nametnutog mira, koji ja, kao i drugi, ne želim, i otvorenih i prijateljskih pregovora. Ja ne želim ništa više da dodam - rekla je bivša kancelarka.

Komentarišući politiku koju je vodila prema Rusiji i Ukrajini, Merkelova je napomenula da je „u to vreme donosila odluke po logici koja joj se još uvek čini razumnom“.

- Radilo se o pokušaju da se spreči rat poput ovog. Samo zato što nismo uspeli u tome, ne znači da je bilo pogrešno pokušati - rekla je ona.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...