SMENJEN MINISTAR ZBOG NESREĆE NA NOĆ VEŠTICA: Očekuje se da će predsednik odbiti poziv za ostavku

Tanjug

11. 12. 2022. u 17:34

JUŽNOKOREJSKI parlament usvojio je predlog kojim se poziva na smenu ministra unutrašnjih poslova Li Sang-mina zbog vladinog odgovora na nesreću koja se dogodila u četvrti Itaevon u Seulu tokom proslave Noći veštica.

СМЕЊЕН МИНИСТАР ЗБОГ НЕСРЕЋЕ НА НОЋ ВЕШТИЦА: Очекује се да ће председник одбити позив за оставку

Foto: Printscreen/Jutjub/青蜂侠

Li Sang-min se suočava sa sve većim pritiskom da podnese ostavku nakon nesreće u kojoj je 29. oktobra poginulo 156 ljudi, a 152 povređeno, preneo je Bi-Bi-Si.

Parlament je danas usvojio predlog, ali se očekuje da će predsednik Jun Suk-jeol odbiti pozive za ostavku njegovog ministra, navodi britanski javni servis. Demokratska partija je zapretila da će opozvati ministra ako predsednik odbije predlog, preneo je Jonhap.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nadgleda policiju Južne Koreje, koja je kritikovana zbog odgovora na stampedo u Itaevonu, inače, popularnoj četvrti za noćni život u Seulu sa uskim ulicama ispunjenim barovima i restoranima. Ovo je bila prva proslava Noći veštica posle ukidanja pandemijskih mera.

Šef policije Jun Hi-keun rekao je da je odgovor na stampedo bio neadekvatan i obećao punu istragu o tome šta se dogodilo. Li Sang-min se, takođe, izvinio u parlamentu, rekavši da je ta situacija veoma tužna za njega kao oca koji ima sina i kćerku. Većina žrtava su bili tinejdžeri i ljudi u 20-im godinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest