NEMAČKA NA NOGAMA: Velika racija zbog planiranog državnog udara

Novosti online

07. 12. 2022. u 21:41

NAORUŽANA grupa „Građana Rajha“ i „Kverdenkera“, planirala je državni udar. Među 52 optužena su bivši elitni vojnici i bivša poslanica Alternative za Nemačku (AfD) u Bundestagu, navode nemački mediji.

НЕМАЧКА НА НОГАМА: Велика рација због планираног државног удара

Foto: AP

Specijalne policijske snage upale su u stanove osumnjičenih u ranim jutarnjim satima, izvršile su 25 naloga za hapšenje i započele opsežne mere pretresa, piše "Dojče vele".

Državno tužilaštvo Nemačke tereti 50 žena i muškaraca da su osnovali terorističku organizaciju s ciljem ukidanja ustavnog poretka SR Nemačke i uspostavljanja države po uzoru na nemački Rajh iz 1871. godine. Ali ta grupa nije stigla daleko sa svojim planovima, prenosi "Dojče vele".

Navodi se i da je planirala da upadne u zgradu Rajhstaga (sedište Bundestaga) i da napadom na mrežu snabdevanja električnom energijom stvori uslove slične građanskom ratu. 

Nameravali su da svrgnu saveznu vladu i preuzmu vlast.

Državno tužilaštvo navodi i da su već određeni i izabrani ljudi za važna ministarska mesta nakon "preuzimanja vlasti".

Vodeći islednici današnju operaciju protiv ove grupe opisuju kao do sada neviđenu i naglašavaju da „ona po obimu nadilazi sve dimenzije." 

Opasna operacija za specijalne snage

Ova grupa se smatra posebno opasnom jer se dobrim delom sastoji od bivših vojnika nemačke vojske Bundesvera i Narodne vojske DDR-a (NVA) među kojima su i oni koji su prošli vojnu obuku za specijalce, piše "Dojče vele".

U operaciji hapšenja osumnjičenih i u pretresima, pored pripadnika antiterorističke jedinice GSG 9 nemačkih policijskih snaga, angažovani su i službenici nekoliko specijalnih jedinica (SEK) koji deluju na nivou nemačkih saveznih pokrajina.

Islednici su imali informacije da osumnjičeni poseduju brojno oružje, a veliki deo tog oružja u njihovom je posedu potpuno legalno.

Nemački mediji javljaju da je glavna figura u grupi Hajnrih XIII Princ Rojs, potomak kneževske porodice koja je živela na prostoru današnje Tiringije. Ovaj 71-godišnjak već nekoliko godina javno zastupa svoje čudne teze o građanima Rajha. Tako se, na primer, 2019.  pojavio kao govornik na „Svetskom forumu mreže“ u Švajcarskoj i objasnio da SR Nemačka nije suverena država, već da je i dalje kontrolišu saveznici.

Tokom priprema planiranog preuzimanja vlasti u Nemačkoj navodno je formirana neka vrsta "vlade u senci", s Hajnrihom Rojsom na čelu, kažu islednici, prenosi "Dojče vele".

Rojs radi kao nezavisni finansijski konsultant u Frankfurtu na Majni i vlasnik je lovačke kuće u Tiringiji. Navodi se da su se članovi grupe tamo sastali nekoliko puta tokom ove godine, a ta informacija je došla iz bezbednosnih krugova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (4)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora